Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Rendben
preloader

Az Energo Consult Kft. elkötelezett a környezetvédelem terén, így fontosnak tartjuk, hogy környezetünk védelme és a fenntartható fejlődés biztosításának érdekében az alternatív műszaki megoldású hűtéstechnikai és épületgépészeti rendszerek egyre inkább elterjedjenek. Törekszünk a gazdaságosan üzemeltethető, környezetbarát gépészeti rendszerek tervezésére, de  a meglévő rendszerek felülvizsgálatával, illetve energia audittal javaslatokat tudunk tenni a megrendelőknek rendszerük hatékonyabb üzemeltetésére.

 

Megújuló energiatermelő rendszer tervezése, fejlesztése és kivitelezése:

 

  • Napenergia
  • Vízerőmű
  • Geotermikus és geotermális energia
  • Biogáz
  • Biomassza
  • Vízkezelés

 

Az emberiség környezetszennyező és energia pazarló életvitele hosszú távon a természeti erőforrások kimerüléséhez vezethet, ezért a fosszilis energiahordozók helyett egyre inkább az alternatív energiaforrások kerülnek az előtérbe. A fosszilis tüzelőanyagok használata korlátozott mennyiségük és a belátható időn belül kimeríthető készletek miatt nem alkalmasak arra, hogy egy fenntartható energiagazdaság épüljön rá, ezért a megújuló energiaforrások hasznosítása jelenthet megoldást, környezettudatos szempontok által vezérelve.

 

Mit takar a megújuló energiaforrás kifejezés, azon túlmenően, hogy egy gyakran használt szókapcsolat a környezetvédelem és a természetvédelem témaköreiben?

 

Megújuló energiaforrás: olyan energiaforrás, amely természeti folyamatok során folyamatosan rendelkezésre áll, vagy újratermelődik (napenergia, szélenergia, vízenergia, biomassza, geotermikus energia, stb.). Olyan természeti erőforrások, melyek hasznosításával az emberiség a szükségleteit az adott gazdasági fejlettség szintjén kielégítheti, és használatuk ellenére természetes úton, újratermelődnek. Ezzel szemben a fosszilis tüzelőanyagok (kőszén, kőolaj, földgáz) nem megújuló energiaforrások és a mennyiségük közel végesnek tekinthető.

 

Az energiaforrások ennek értelmében lehetnek: megújuló, nem megújuló, kimeríthető, és kimerülő erőforrások:

 

1. Ki nem meríthető energiaforrások

 

  • Mennyisége nem korlátozott: Szélenergia, Napenergia, Árapály energia, Geotermikus energia
  • Mennyisége korlátozott: Termőföld és a termesztett biomassza energia

 

2. Kimeríthető energiaforrások

 

  • Nem megújuló: Fosszilis energiaforrások, kőolaj, földgáz, szén és származékaik.
  • Megújuló: Természetes erdők

 

Az energiatermelés jelentős része ma még a kimeríthető és nem megújuló energiaforrásokra támaszkodik a villamos energia termelésben és a fűtési-hűtési hőenergia előállításában. Ezért rendkívül fontos, hogy olyan biztos energiaforrások használatát aknázzuk ki, amelyek nem kimeríthetők és megújulók; energiát a naptól, a széltől, a víztől és a növényektől nyeri. Tovább bővítve a kört a hulladékokat is tekinthetjük megújuló energiaforrásnak. A hulladékból előállított energia egy alternatív megoldás lehet mind a hulladékok ártalmatlanítására, mind a globális felmelegedés csökkentésére.

 

Európában a termékek és épületek környezettudatosságára és energiahatékonyságára vonatkozóan nagyon sok komplex szabályozási kezdeményezéssel kell számolni. A helyzetet bonyolítja, hogy ezek a szabályozások folyamatosan módosulnak. Vállalatunk fenntartható megoldásokat és szolgáltatásokat kínál, biztosítva, hogy a szabályozási ügyek ne jelentsenek problémát Önnek. Az Energo Consult innovatív megoldásokkal segít csökkenteni az energiafogyasztást és a környezetre gyakorolt káros hatásokat.