Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Rendben
preloader
A szükséges tervezői, szakértői, felelős műszaki vezetői, műszaki ellenőri jogosultságokkal rendelkezve és folyamatos magas szintű know-how továbbképzésekkel erősítve tudásukat a legjobb teljesítményt nyújtjuk ügyfeleinknek a műszaki tanácsadástól az engedélyeztetésén át a projektmenedzsmentig. 

 

Hiszen a nem megfelelően működő, elavult gépészeti rendszerek magas üzemeltetési költségeket és rossz belső komfortot, ipari létesítmények vonatkozásában a végtermék minőségi romlását eredményezheti. Vállaljuk a technológiai hűtési és gépészeti rendszereiben rejlő modernizálási lehetőségek vizsgálatát és az optimális megoldások kidolgozását.

 

 

Felelős műszaki vezetői szolgáltatások

 

Az építési munkaterületen végzett építési-szerelési munkát a felelős műszaki vezető irányítja. A felelős műszaki vezető tevékenysége a vállalkozó (alvállalkozó) kivitelező kivitelezési szerződésében vállalt építőipari kivitelezési tevékenységnek vagy meghatározott részének irányítására terjed ki, ahogy erről az építőipari kivitelezési tevékenységről szóló 191/2009. (IX.15.) Kormányrendelet rendelkezik.

 

 

 

Műszaki ellenőrzés

 

Azon beruházásoknál, ahol több szakág is képviseli magát műszaki ellenőri tevékenységünkkel támogatjuk megbízóinkat. Magas színvonalon képviseljük megrendelőink érdekeit, hogy az elfogadásra került tervben meghatározott műszaki tartalommal valósuljon meg a beruházás. Legfontosabb feladataink közé tartoznak:

 

 • Kiviteli tervek alapján a kivitelezés ellenőrzés
 • A hatósági jogszabályok, ellőírások betartatása
 • A szerződésnek megfelelő teljesítés felügyelete
 • A kivitelező részére segítség biztosítása a felmerülő problémák esetén
 • Kivitelező koordinálása
 • Határidők betartatása
 • Ellenőrzi a szakszerűséget, technológiai folyamatok betartását, a teljesítést
 • A beépítendő anyagok megfelelőségi igazolásának ellenőrzése
 • Tervváltoztatással kapcsolatos javaslatok az Ön részére
 • Beüzemelés, próbaüzem, hidraulikai beszabályzás koordinálása
 • Az átadás-átvétel lebonyolítása

 

 

Nyomástartó edények engedélyeztetése

 

Nyomástartó edények és berendezések fogalma a vonatkozó, hatályos a 2/2016. (I. 5.) NGM rendelet értelmezésében: Nyomással igénybe vett töltet befogadására tervezett és arra gyártott zárt szerkezeti egység az első csatlakozásig, valamint a hozzá tartozó szerkezeti elemek” tekintendők nyomástartó edénynek. Ilyen nyomástartó edények és berendezések például: gőzkazánok, légtartályok, hűtőközeg folyadéktartályok stb.

A nyomástartó edények engedélyeztetését, a berendezések létesítésének, üzembevételének, átalakításának és javításának műszaki biztonsági felügyeletét és ellenőrzését a műszaki biztonsági feladatkörében eljáró járási hivatalok látják el. Megbízás esetén vállaljuk a nyomástartó edények engedélyeztetési feladatinak lefolytatását.

 

 

Projektmenedzsment

 

Teljes körű projektmenedzsment szolgáltatásunk megrendelőink számára önállóan is kiemelkedő, hozzáadott értéket teremt, ami a teljes tevékenységkör részeként történő igénybevétellel még jobban ki tud teljesedni. Projekt-előkészítés, tervezésmenedzsment, engedélyezésmenedzsment, költségmenedzsment, value engineering, beruházáslebonyolítás mérnöki szolgáltatásokkal támogatjuk ügyfeleinket.