Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Rendben
preloader
Energetikai vizsgálatok során komplex intézkedési csomaggal járulunk hozzá partnerei energetikai tevékenységének optimalizálásához, a költségek csökkentéséhez és az energiahatékonyság növeléséhez.

 

Már működő gépészeti rendszerek energetikai felülvizsgálatára, azt követően pedig a lehető leggazdaságosabb és energiatakarékosabb gépészeti koncepciók kidolgozására is megoldást nyújtunk. Energetikai audit és szakreferensi szolgáltatásokkal segítjük ügyfeleinket az energiafogyasztás és a környezeti terhelés csökkentésében.

 

Az energetikai audit célja az energiaellátás és az energiafelhasználás hatékonyságának biztosítása, az energiafogyasztási költségek csökkentése és a környezet védelme. Magyarországon a 2015. évi LVII. törvény az energiahatékonyságról a nagyvállalatok számára kötelezővé tette az energetikai audit elkészítését. Minden nagyvállalat a tevékenysége energetikai jellemzőinek megismerése céljából köteles négyévente energetikai auditálást végeztetni. A rendelet szerint az energetikai auditnak ki kell terjednie:

 

  • Az alkalmazott energiahordozók és költségeik meghatározására
  • A fogyasztási trendek, bázisértékek és fajlagos értékek meghatározására
  • Az energiapazarlási pontok megkeresésére és bemutatására
  • A költséghatékonyabb energiafelhasználási módok feltárására és elemzésére, a megújuló energiaforrások alkalmazásának lehetőségére, valamint a fejlettebb üzemeltetési eljárások és esetleges új berendezések bemutatására.
  • Az energetikai audit részletes számításokon alapul és javaslatot ad az energiahatékonyság javítási intézkedésekre vonatkozóan.